Filteren

Studiemateriaal

Vind studiemateriaal passend bij jouw opleiding. Ben je docent? Vraag een docentexemplaar en aanvullend docentenmateriaal aan. Ben je student? Bestel je studieboeken direct met 5% studentenkorting.

151-160 van 535 producten

Producten per pagina
Van laag naar hoog sorteren
  1. Omslag Handboek vreemdetalendidactiek ISBN 9789046907641

    Handboek vreemdetalendidactiek

    • Ondertitel : vertrekpunten-vaardigheden-vakinhoud
    • Auteurs : Sebastiaan Dönszelmann, Catherine van Beuningen, Anna Kaal, Rick de Graaff (redactie)
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2020

    Wie meerdere talen beheerst, heeft ruimere communicatiemogelijkheden en is beter in staat om taal te doorzien en om zich in te leven in andere culturen. Maar hoe help je iemand om taalvaardig en taal- en intercultureel bewust te worden? Wat voor ondersteuning, oefening en kennis is daarvoor nodig? Het Handboek vreemdetalendidactiek maakt (toekomstige) taaldocenten wegwijs in de verschillende domeinen van het vreemdetalenonderwijs.

    Bekijk product
  2. Interprofessioneel communiceren in zorg en welzijn

    Interprofessioneel communiceren in zorg en welzijn

    • Auteurs : Yvonne van Zaalen, Marlies Mulderij, Stijn Deckers
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2020

    Efficiënte samenwerking leidt tot betere zorg, minder miscommunicatie en hogere tevredenheid bij alle betrokken professionals. Interprofessioneel communiceren in zorg en welzijn helpt (toekomstige) zorg- en welzijnsprofessionals de onderlinge communicatie te verbeteren met alle betrokkenen. Dit is het eerste boek dat communicatie bij interprofessionele samenwerking centraal zet. De uitgave beschrijft de manier waarop samenwerkende professionals taal kunnen inzetten om tot goede afstemming te komen en een gezamenlijk doel te bereiken.

    Bekijk product
  3. Sterk met een vitaal netwerk

    Sterk met een vitaal netwerk

    • Ondertitel : Empowerment en de sociaal netwerkmethodiek
    • Auteurs : Maria Scheffers
    • Druk : 3e druk
      Verschijningsjaar : 2020

    Van professionals in zorg en welzijn wordt verwacht dat zij mensen begeleiden bij het versterken van hun zelfregie en het vitaliseren en betrekken van hun netwerk bij het omgaan met problemen. Sterk met een vitaal netwerk helpt hen hierbij.In dit boek staan empowerment en het inzetten van de sociaal netwerkmethodiek centraal. Deze methodiek stimuleert om samen met cliënten, hun naasten, mantelzorgers en vrijwilligers op planmatige, procesmatige en systematische wijze op zoek te gaan naar duurzame oplossingen en een passende samenwerking. Diversiteit, het ethisch perspectief en het inzetten van ervaringskennis zijn hierbij belangrijke uitgangspunten.

    Bekijk product
  4. Van contextuele theorie naar praktijk

    Van contextuele theorie naar praktijk

    • Auteurs : Jaap van der Meiden
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2020

    Van contextuele theorie naar praktijk beschrijft de relevantie en de toepasbaarheid van de contextuele benadering voor de hulpverlening en aanverwante werkvelden. Na een inleiding op de contextuele benadering wordt de contextuele theorie op een geheel nieuwe en toegankelijke wijze uitgelegd. De toepassing van deze theorie in de praktijk wordt ontleend aan een wetenschappelijke analyse van de praktijk van Nagy en van de hedendaagse praktijk.

    Bekijk product
  5. Unmute

    Unmute

    • Ondertitel : Activerende didactiek voor de online taalles
    • Auteurs : Masja Mesie, Alie Kammenga
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2020

    Unmute geeft praktische voorbeelden waarmee het repertoire van taaldocenten op het gebied van online taaldidactiek verder kan worden uitgebreid. Het boek is opgebouwd volgens het vierstappenmodel: starter, kop, romp en staart. Dit is een basismodel voor een goede les.

    Bekijk product
  6. Arabisch voor beginners - deel 2

    Arabisch voor beginners - deel 2

    • Auteurs : Ed de Moor, Ankie Van Pel
    • Druk : 8e druk
      Verschijningsjaar : 2020

    Het Arabisch kent ongeveer driehonderd miljoen sprekers en de belangstelling voor deze taal neemt toe. Met Arabisch voor beginners wordt kennis gemaakt met het Arabisch en worden de beginselen zich stap voor stap eigen gemaakt. Arabisch voor beginners – deel 2 bouwt voort op de kennis uit deel 1…

    Bekijk product
  7. De wereld in met aardrijkskunde

    De wereld in met aardrijkskunde - Vakdidactiek

    • Auteurs : Anouk Adang, Marian Blankman
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2020

    Met behulp van de uitgave De wereld in met aardrijkskunde kunnen (toekomstige) leerkrachten hun leerlingen geografisch besef bijbrengen, waardoor zij de wereld om hen heen beter leren kennen. Het boek biedt handvatten voor het ontwerpen en geven van goede en boeiende aardrijkskundelessen.

    Bekijk product
  8. Democratie begint bij jezelf

    Democratie begint bij jezelf

    • Ondertitel : Ontwikkelen van burgerschap
    • Auteurs : Hubert Hermans, Rob Bartels
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2020

    In een democratie is het belangrijk dat mensen openstaan voor verschillen en tegenstellingen en dat zij kunnen omgaan met spanningen die hierdoor kunnen ontstaan. Het helpt als zij in staat zijn om hun eigen opvattingen te zien vanuit het perspectief van anderen, in plaats van meteen te oordelen. He…

    Bekijk product
  9. Overheidscommunicatie

    Overheidscommunicatie

    • Ondertitel : Een gedragswetenschappelijke aanpak
    • Auteurs : Bert Pol, Christine Swankhuisen
    • Druk : 3e druk
      Verschijningsjaar : 2020

    Overheidscommunicatie legt de focus op de beïnvloedende rol van overheidscommunicatie. Het boek geeft een overzicht van actuele sociaalwetenschappelijke inzichten die de bijdrage van communicatie aan overheidsbeïnvloeding een stevig fundament geven. Deze inzichten worden geïllustreerd met voorbeelden uit campagnes en krantenartikelen.

    Bekijk product
  10. 77 puntjes op de i

    77 puntjes op de i

    • Ondertitel : Perfect Nederlands voor anderstaligen
    • Auteurs : Emily Palmer
    • Druk : 1e druk
      Verschijningsjaar : 2019

    Vraag je je weleens af waarom we ‘fijn weekend’ zeggen, maar ‘fijne avond’? Heb je nog steeds problemen met de plaats van ‘niet’ in de zin? Weet je of de koffie op tafel ‘ligt’, ‘staat’ of ‘zit’? En vind je ‘er’ ook zo’n lastig woordje? 77 puntjes op de i biedt een verzameling onderwerpen waar je als anderstalige moeite mee kunt hebben, zelfs als je het Nederlands al op een hoog niveau beheerst. De onderwerpen zijn onderverdeeld in de categorieën grammatica, woordkeus en uitspraak. Je krijgt uitleg over grammaticaregels, toelichting bij de betekenis van woorden en uitspraakinformatie.

    Bekijk product

151-160 van 535 producten

Producten per pagina
Van laag naar hoog sorteren